fredag, mars 27, 2009

FORM

Igår fick jag en skiva med ett gammalt Ulricehamnsband som heter FORM. Jag har många personliga minnen av bandet, ett av de starkaste var ett uppträdande de hade på Rockfabriken som fanns då. Deras rökmaskin gick amok och enda sättet att kunna vara kvar var att andas i en burk, musikaliskt lät det väldigt bra även om vi bara var två eller tre som var kvar o lyssnade. Om jag inte minns helt fel fick en av åhörare dessutom ett anfall av astma.... Jag har kvar den signerade planschen som vi fick. One is one....

Turerna kring tvingen 9 fortsätter. Jag verkar vara den enda av oss moderater som är emot. Vi får väl se vart frågan landar.

Jag var i Götene på studiebesök för att se på deras politiska organisation. Jag börjar bli mer och mer säger på att vi måste förändra vår. Dagens fullmäktigeledamöter måste engageras i en större utsträckning, vi måste få mer aktiva politiker ifrån alla partier. Demokrati är inte gratis, det krävs arbete för att det ska fungera.

Dagens låt "FORM - Dolce Vita"

onsdag, mars 25, 2009

Statoil

Jag har fått kritik från flera håll de sista dagarna att jag är lite för tam i min blogg. Att jag inte är elak nog och att jag inte djävlas tillräckligt. Kan iofs hålla med om att jag håller tillbaka mig allt som oftast och att jag skulle kunna skriva betydligt mer syrligare och mer kritiserande texter. Tyvärr är ju det bara så att jag ingår i ett av de partier som för närvarande har "makten" i både kommun och stat, jag hoppas naturligtvis att vi kommer att ha den även efter nästa val men det är ju betydligt enklare att vara i opposition. Då kan man ju kritisera åt både höger och vänster utan att komma med egna förslag. Nu måste eller borde jag ju stå upp för den politiken som förs, i alla fall stora delar av den. För inte tusan håller jag med centern, folkpartiet och framför allt kd i alla frågor...

Man skulle kunna spy galla över många förslag och kritisera en hel del andra men när klockan slår gäller det att vi håller de överenskommelser som vi har kommit just överens om, annars blir det oerhört svårt att få igenom ett enda ärende. Jag hoppas naturligtvis att vi får över 50% i nästa val men det är väl tyvärr en utopi, eller?

Såg på UT´s hemsida att vår miljöpartist verkar ha vunnit striden om New Wave. Vad händer nu? Blir folk arbetslösa, kommer företaget att få hosta upp pengarna själva eller läggs just det här lagret ner? Det är väl inte direkt så att just det företaget går speciellt lysande. Låt oss hoppas att inte vår kära miljöpartist får fler personer att bli arbetslösa, för det kan väl inte vara det som var syftet?


Dagens låt


måndag, mars 23, 2009

Sounds of the Universe

Den 20 april släpper DM sitt nya album, ska bli väldigt intressant. Hörde delar av en intervju som ska sändas på P3 i samband med skivsläppet, det lät lovande. Tror och hoppas på en riktigt bra skiva!

Det känns som att våren är på gång. Vaknade återigen av kommunens fordon, skottar man inte snö, eller spolar gatorna med vatten så kan man ju alltid köra med en stor sopmaskin. Jag vaknar hur som helst...

Väntar med spänning på vad som ska ske med Tvingen, det verkar inte som att UT kommer att skriva ngt, eller så kanske de väntar tills ärendet kommer upp i fullmäktige? Eller så kanske det inte blir ngt alls? Läste förresten i BT om de kommunanställdas löner, det verkar inte finnas mycket att skriva om...

Dagens låt "Johnossi - Bobby"

fredag, mars 20, 2009

Nu börjar det

Det har kommit in en frisk fläkt i Ulricehamnspolitiken. Redan nu kan du se Mattias vår nya sosse på youtube. Det är intressant att se hur han blandar ihop korten och har svårt att skilja på rikspolitik och den lokala politiken. Vi får väl se vad vår nya sosse säger om socialdemokraternas förslag på nytt skrytbygge vid LBC, vad han anser om deras krav på friluftbad och hur han ställer sig till exempelvis flytten av Vistavallen. Varför pratar han inte något om de frågorna?

Den uppmärksamme läsaren av UT.se kunde igår se att jag fanns med i nätbilagan. Kan tänka mig att deras server formligen kokade till, eller oxå var intresset lika svalt som vanligt. Det är synd att UT´s satsning på bloggar kom av sig. En del inlägg är både bra och tänkvärda, gärna mer av det.

Dagens låt

onsdag, mars 18, 2009

Höghus eller inte höghus?

Nu verkar det som att detaljplanefrågan rörande tvingen 9 i Ulricehamn är på väg upp. Det är med andra ord dags att vi bestämer oss för om vi vill tillåta högre bebyggelse även i de södra centrala delarna av staden. Småstadsidyllen kan vara ett minne blott, i alla fall är det det som många tror. Vill vi verkligen ha ett nytt Åsunda sjöstad så pass centralt i stan? Vore det inte bättre med ett trevåningshus i trä som stämmer in med den bilden av staden som de flesta har? Frågan är väl bara om det blir några hus överhuvudtaget i så fall? Kan man inte tänka sig småhus?

Idag ska jag till Kungälv och se hur de arbetar politiskt där, det ligger lite i luften att vi gör om hela vår organisation även här. Om jag får som jag vill så blir det färre politiker, färre nämnder och mindre stuprör, eller så kanske jag vill precis tvärtom. En ny fritidsnämnd, en kulturnämnd och varför inte en väldig massa utskott? Viva Ulricehamn!

Dagens låt "From Authum to Ashes - Everything I Need"

tisdag, mars 17, 2009

Hemvändare

Då var det klart då. Mattias Josefsson flyttar hem till den lilla staden för att axla Kjells mantel. Jag önskar honom verkligen lycka till och välkommen hem. Jag blir däremot lite rädd när jag läser den föreslagna nya ordförandens inlägg att sossarna i Ulricehamn behöver föra en mer aggressiv oppositionspolitik. Mer aggressiv än vad den har varit? Man kan undra var han har befunnit sig de senaste åren och framförallt hur han ser på politik... Per från Hökerum, kan bli misär.

Dagens låt "Front 242 - Headhunter"

fredag, mars 13, 2009

Wild Hogs

Sitter och slötittar på en film på TV 1000. Funderar allvarligt på att skaffa mig Mc-kort. Är ju lite impulsiv av mig så det går säkert över snart men just nu känns det som en väldigt bra idé. Någon mer som är sugen?

Hörde förresten att förslaget om tvingen 9 är på väg upp. För er som inte vad det gäller så är det ett förslag som ligger för att tillåta högre byggnation på en tomt bredvid bowlingen i Ulricehamn där det idag finns ett vitt gammalt hus samt en reklambyrå lite nedanför. Grannar och flera andra har lämnat in protester mot detta men tydligen förgäves, i alla fall än så länge. Vi får väl se när ärendet dyker upp vad som sker... Tror inte att grannarna har gett upp än.

Dagens låt "Erasure - Always"

måndag, mars 09, 2009

Utomhuspool

Fick ett utkast på hur man ska presentera järnvägsområdet i förra veckan. Har idag läst igenom och blir aningen konfunderad när jag ser att man fortfarande har med ett friluftbad på ritningarna. Poolområdet har man tänkt lägga i närheten av den parkeringsyta som de anställda i TP-huset idag använder. Ser väldigt mysigt ut, inte... Är det verkligen rätt att anlägga den här typen av utomhusanläggning i en stad som Ulricehamn? Vad är det för fel på att bada i sjön?

En annan lite rolig sak är att man väljer att satsa på ett utomhusgym. Kan det vara så att någon har varit på Venice Beach och tagit med sig lite inspiration?

Vi får väl bara hoppas att inte någon annan åker till Coney Island för då åker vi väl på ett pariserhjul också, misär...

Dagens video

fredag, mars 06, 2009

Kyckling på fredag

Fick ytterligare ett paket på posten idag, +1 - Nevermore" De är ett bra exempel på one hit wonders. Om jag inte har helt fel var låten med på en trackssamling för några år sedan. Nu är i vilket fall som helst jag stolt ägare av singlen. Köpte en jacka från Tyskland häromdagen, väntar på att den ska levereras men jag är fortfarande fundersam på om jag har blivit blåst eller ej. Jag hoppas på det bästa...

Blåmärket från skidturen är snart borta. Tur för mig att snön försvann så jag slipper fler...

Dagens låt

tisdag, mars 03, 2009

Ouagadougou

Fick mejl idag, ska jag svara?

I am Mr. Amara Abedi, the director in charge of auditing and accounting section of Bank of Africa, Ouagadougou Burkina faso West Africa. With due respect and regard, I have decided to contact you on a business transaction that will be very beneficial to both of us at the end of the transaction.During our investigation and auditing in this bank, my department came across a very huge sum of money belonging to a deceased person who died on 31rst january 2000 in a plane crash and the fund has been dormant in his account with this Bank without any claim of the fund in our custody either from his family or relation before our discovery to this developement.The said amount was ( EIGHTHEEN MILLION UNITED STATE DOLLARS.($18,000,000.00)Meanwhile all the whole arrangement to put the claim over this fund as the bonafide next of kin to the deceased, get the required approval and transfer this money to a foriegn account has been put in place and directives and needed information will be relayed to you as soon as you indicate your interest and willingness to assist me and also benefit your self to this great business opportunity.Infact i could have done this deal alone but because of my position in this country as a civil servant (A Banker) we are not allowed to operate a foriegn account and would eventually raise an eye brow on my side during the time of transfer becuase i work in this bank. This is the reason why it will require a second party or fellow who will forward claims as the next of kin to the bank and also present a foriegn account where he will need the money to be retransferred into on his request as it may be after due verification and clarification by the correspondent branch of the bank where the money will be remitted from to your own designation bank account.I will not fail to inform you that this transaction is 100% risk free.On smooth conclusion of this transaction, you will be entitled to 40% of the total sum as gratification, while 60% will be for me.Please, you have been adviced to keep top secret as i am still in service and intend to retire from service after we conclude this deal with you. I will be monitoring the whole situation here in this bank until you confirm the money in your account and ask me to come down to your country for subsequent sharing of the fund according to percentages previously indicated and further investment, either in your country or any country you advice us to invest. All other necessary vital information will be sent to you when i hear from you. I look forward to receive your email . Yours faithfully, Mr. Amara Abedi

söndag, mars 01, 2009

Aj, aj, aj

Facit efter lite drygt 20 minuters skidåkning. 2 avbrutna stavar och en armbåge med blåmärken... Det blir nog inte någon ny Gunde Svan av mig. Är schack en idrott?