tisdag, maj 03, 2011

Torghandel

Idag är första dagen med ett liv utan Bin Laden. Jag tror att det är lika bra att USA väljer att publicera bilderna på honom, om de inte gör det kommer spekulationerna om han lever eller ej bara att fortsätta. Hörde igår att vissa tror att han har varit död länge och att amerikanarna har valt att tina upp honom nu för att Obamas siffror sviktar. Nej, fram med sanningen och publicera det som publiceras kan.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Jag tillhör den typen av människa som väljer att se framåt och försöka hitta lösningar istället för att älta och se bakåt. Vem som sa vad och när är egentligen inte intressant. Det viktiga är att man tar med sig lärdomar av historien och gör sitt bästa för att det inte ska upprepa sig. Framtiden är vad man gör den till.

Efter min flytt till Rådhuset i Ulricehamn har jag bra koll på torghandeln. Idag finns det blommor och bröd att köpa. Undra vart klädförsäljarna tog vägen?

Dagens låt "Kid Cudi - Day'n'Night"

4 kommentarer:

Anna sa...

Klädhandlarna är oftast där måndag, tors-fredag =) Och glöm inte chark&ostbilen, vilken dag den nu är.

Bengt sa...

Hej Lars!
Som livserfaren man och jag har dessutom doktorerat i såväl historia som psykologi måste jag säga att jag en dag hoppas att du får en annan syn på livet och omvärlden.

Om vi inte ältat till exempel förintelsen, en händelse som ligger oss historiskt sett ganska nära. Sådant som gjordes och sades, hur det kunde hända, analyserat det psykologiska spelet osv. så hade vi inte haft med oss de kunskaper, lärdomar och verktyg som vårt samhälle idag rustats med. Ibland drar vi nytta av dem och ibland räcker det inte hela vägen.

Om du som kommunalråd och ledare har en sådan syn på saker som händer och sker blir jag lite bekymrad men hoppas att du kommer att utvecklas i snabb takt, växa in i din nya yrkesroll och en dag förhoppningsvis utvecklat ditt lite naiva synsätt. Ursäkta mig för påhoppet.

Jag hoppas givetvis på det bästa för vår kommun och att du gör ditt yttersta.

Att älta beslut som tagits i fullmäktige, fastighetsaffärer, idrottsanläggningar kan också vara en styrka. Att bara se framåt låter både dumdristigt och livsfarligt. Särskilt när man har en så pass hög position där man faktiskt ansvarar inför en hel kommun.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig, visst är det så. Men det är inte enbart en styrka att bara se framåt. Det föreligger också faror i att inte se bakåt. Att älta är nyttigt och i slutändan det som får oss att utvecklas mest. Det som faktiskt ökar våra möjligheter till såväl ett bättre liv såväl som en mer human omvärld. Ibland tar det oss en lång tid att inse detta faktum och det gör att vi kastar oss obetänkt in i det ena efter det andra. Vi män brukar dessutom ha svårare att faktiskt fördjupa oss i vårt inre, vad som format oss. Men många av oss kommer till slut till insikt att just älta det är det som leder oss mot ett bättre liv. Att inte fly från situationer, tillfällen, våra närmsta, det som är svårt, sorg osv.

Men vad är väl en gammal gubbes tankar och erfarenheter värda i dagens samhälle.

Bästa hälsningar
Bengt, Tvärred

Anonym sa...

Det märkliga är att tittar man bara framåt så ser man inte vad det är som är så tungt på släpkärran som är där bak. Ibland måste man stanna för att titta, gå igenom vad man samlat på sig och kanske slänga en del på tippen. Ju tyngre släpet blir desto djupare spår blir det efter kärran.....
Det är fint att titta framåt men man är ansvarig för det som ligger på kärran.

Holmin sa...

Till Bengt. Om du läser igen så ser du att jag skriver att vi måste lära av historien. Hur lång tid det tar beror ju på CAD som skett. Det är skillnad på ett världskrig och en cykelställsfråga.