onsdag, mars 18, 2009

Höghus eller inte höghus?

Nu verkar det som att detaljplanefrågan rörande tvingen 9 i Ulricehamn är på väg upp. Det är med andra ord dags att vi bestämer oss för om vi vill tillåta högre bebyggelse även i de södra centrala delarna av staden. Småstadsidyllen kan vara ett minne blott, i alla fall är det det som många tror. Vill vi verkligen ha ett nytt Åsunda sjöstad så pass centralt i stan? Vore det inte bättre med ett trevåningshus i trä som stämmer in med den bilden av staden som de flesta har? Frågan är väl bara om det blir några hus överhuvudtaget i så fall? Kan man inte tänka sig småhus?

Idag ska jag till Kungälv och se hur de arbetar politiskt där, det ligger lite i luften att vi gör om hela vår organisation även här. Om jag får som jag vill så blir det färre politiker, färre nämnder och mindre stuprör, eller så kanske jag vill precis tvärtom. En ny fritidsnämnd, en kulturnämnd och varför inte en väldig massa utskott? Viva Ulricehamn!

Dagens låt "From Authum to Ashes - Everything I Need"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dags att ta ställning! Givetvis vill vi inte ha ett nytt Åsunda sjöstad!! Dessa hus är ju bara början, vi får inte föstöra vår vackra stad!!!
Litar på dig nu...

Anonym sa...

Jag röstar för trähus! Skicka alla politiker till Falkenberg. Där har man massa fina små trähus och dessutom blir det billigt för det finns inget för politikerna att göra på kvällstid... ;-)
Internskämt åsido...
Jag tror att ulricehamnarna är överens om att man vill bevara just det som gör Ulricehamn så idyllsikt. Den där gulliga staden med de gamla trähusen. Nu har Åsunda sjöstad, kallbadhuset och Bryggan gett staden sin prägel nu är det dags att vi förstärker den gammaldags känslan i de södra delarna av stan. Fler trähus åt folket! Ulricehamn ska fortsätta kännetecknas som en vacker stad och vara stolt över sin historia genom att framhäva den. Inte gömma den bland höghus.
Dessutom finns det fler sätt att öka mysighets- och charmfaktorn. En allé längs strandgatan tillexempel för att tillskänka den vägen mer stadskänsla. Men det är väl en helt annan fråga...