torsdag, oktober 22, 2009

Miljöpris

I dagens UT kan man läsa om att Ulricehamn ikväll får ta emot ett miljöpris i Wien. Priset heter Climat Star och vi får det tillsammans med två andra kommuner från Österrike. Enligt UT är det 444 städer eller kommuner som har varit med och kämpat om priset, kul att vi uppmärksammas!

Miljö 1. I det hyreshuset jag bor i kan man inte ens sortera och lämna sitt hushållsavfall, än mindre kompostera eller ens lämna sina tidningar. Vi saknar även grovsoprum så man kan ju bara fantisera om vad ens grannar slänger i den stora gröna lådan. Fy skäms Majblomman. Ta tag i problemet och sluta blunda.

Miljö 2. Återvinningscentralen nere vid sjön. Jag kan helt ärligt inte förstå hur vi kan tillåta den att vara där. Please, please som the smiths sjöng ta bort den. Flytta den eller bara stäng den. Den ligger i mina ögon helt fel. Och för att inte bara klaga så flytta den till bakgården där jag bor istället, allt är bättre än där den står idag.

Miljö 3. Diana Skoglund. En frisk fläkt och en oerhört duktig kvinna. Hoppas att hon fortsätter sitt arbete i vår kommun och att hon inte blir köpt till någon större kommun.

Miljö 4. Agenda 21. Vad hände egentligen?

Dagens låt "Frank Sinatra - New York, New York"

Inga kommentarer: