tisdag, januari 05, 2010

Kärnkraft

Har funderat länge varför vissa företag envisas med att stänga när deras efterfrågan är som störst. I år verkar det som att vi återigen har oss själva att skylla. Det är ungefär lika dumt som att stänga Liseberg på sommaren eller som att göra underhåll på alla liftar i Åre under veckorna 6-9. Dumt?

Idag blir det frågesport i Jönköping hos Helgesson. Läs gärna hans blogg förresten. Inte flest inlägg i världen men väl så bra.

Dagens låt "Fever Ray - If I Had A Heart"

1 kommentar:

Streif sa...

Underhållet har pågått under längre tid och påbörjades under varmare tider, orsaken till att så många reaktorer tagits ur drift är att underhåll och framför allt uppgradering har varit så pass omfattande att Sverige numera har världens största kokvattenreaktor pga ökad effekt. Denna typ av uppgradering tar lång tid och är inte helt enkel att installera och bara köra igång utan kräver en hel del tester och gradvis inkörning innan man vågar dra på för fullt. Anledningen till att vi behöver uppgradera effekten på våra reaktorer är att den förra regeringen valde att avveckla två reaktorer (Barsebäck) utan att utöka övrig produktion tillräckligt mycket.

Så ironiskt nog expanderar vi kärnkraften för att kompensera för kärnkraftsavvecklingen, det får en att undra vad som händer om Miljöpartiet hamnar i regeringen nästa mandatperiod...