tisdag, augusti 10, 2010

Lustans Lakejer

I dagens UT har man valt att fokusera på var fullmäktiges representanter bor.

31 representanter bor i centralorten medan 18 bor på landsbygden. Personligen tycker jag att det som är väldigt bra med just den här artikeln är att den förhoppningsvis får fler att vilja engagera sig politiskt, framför allt våra landsortsbor. I början av 2010 var 10 333 av kommunens 22 765 invånare skrivna i Ulricehamns tätort. Naturligtvis vore det önskvärt att representationen i fullmäktige vore proportionerlig.

Vi i moderaterna borde självklart ha fler landsortsbor i fullmäktige. För centerns del är det precis tvärtom om man ser till siffrorna. Där är en enda av de nio fullmäktigeledamöterna bosatt i tätorten Ulricehamn. Där finns ett uppslag till en artikel med vinkling på att för många av politikerna bor på landsbygden. Vilken tur att det är mångfalden som gör helheten. Att våra olikheter tillsammans faktiskt utgör en ganska bra helhet.

Kommunalrådet säger i artikeln att de små orterna tjänar på att ha aktiva politiker som kan påverka i sakfrågor. Givetvis har han en poäng men jag vill företräda mina väljares åsikter och önskningar vare sig de bor i Hössna, Trädet eller Vegby. Alla kommuninvånare kanske inte vill och kan engagera sig och då är min främsta uppgift som politiker att lyssna på och företräda mina väljare, oavsett i vilken del av kommunen de bor.

Bra politik handlar egentligen inte om att driva sakfrågor vare sig i centralorten eller på landsbygden. Givetvis består politik i början ofta av sakfrågor men bra och ansvarstagande politik handlar i slutändan alltid om att se till helheten.

Dagens låt "Lustans Lakejer - Diamanter Är En Flickas Bästa Vän"

Inga kommentarer: