torsdag, december 07, 2006

Politiska beslut

Sitter som vanligt och läser lite bloggar på nätet. Ser att Ali Esbati ska sluta blogga, varför kan man undra? Kan det vara så att han har insett att han är oerhört snett ute i sina tankegångar och att kommunismen är död? Säg att han kritiserade Aliansen för vår politik precis som vanligt. Är det meningen att man ska bli förvånad eller vad är tanken bakom?

Politik är svårt, oerhört svårt. Beslut som tas kan drabba enskilda individer och det är naturligtvis inte bra. Men ibland måste man se till helheten och se framåt. Det kommer att krävas systemskiften om vi ska klara av vår välfärd. Med nuvarande system kommer inte pengarna att räcka till, om detta drabbar en eller annan på vägen så må det vara hänt. Sorry men så är det. Herr Esbati tar upp ett exempel med en handikappad man. Svårt att inte tycka synd om den enskilde men men.... Han har fått rådet av sin arbetsgivare att läsa in sin gymnasiekompetens via aktivitetsbidrag, redan där är det ju fel. Arbetsförmedlare, inte bidragsförmedlare! Skärpning krävs.

Snart är det dags för nästa UPGA-resa. Måste säga att jag ser fram emot det, vill spela golf!

Ikväll är det årsmöte i Ulricehamns Golfklubb. Förra året kuppades det hej vilt, undrar hur det bli i år. Jag ska i alla fall dit och lyssna. Om nuvarande ordf får sitta kvar funderar jag starkt på att lämna in begäran om utträde. Vill inte stödja ett gäng idioter.

Dagens låt " Timo Räisänen - Let´s kill ourselves a son"

Ett styck adventsfönster på Storgatan i Ulricehamn...

Inga kommentarer: